Wie de Ardennen zegt, heeft het over natuur en rust. Het is een streek die jaarlijks veel toeristen trekt uit België en andere landen. Je kan er volledig tot rust komen, maar ook heel wat activiteiten doen. En die mix maakt van de Ardennen een toplocatie om op reis te gaan. Ook al blijf je als Belg in eigen land, het lijkt toch dat je terechtkomt in een totaal andere sfeer.

Er zijn heel wat pittoreske dorpen te vinden, denk maar aan Bouillon, Dinant, Spa, Aarlen, Bastenaken en Durbuy om er maar enkelen te noemen. Het centrum van die plaatsen is steeds heel mooi aangelegd, je kan er rustig in rondwandelen en wat cultuur opsnuiven. Maar naast de steden heb je ook heel wat kleinere dorpen die minstens even interessant zijn. Qua activiteit misschien beperkt, maar om de rust en natuur op te zoeken ben je daar wel goed. Het hangt ervan af in welk seizoen je naar de Ardennen trekt, zowel zomer als winter zijn aan te raden seizoenen. En in elk seizoen kun je erop uit trekken met de wandelschoenen. Ga op zoek naar een bosrijk gebied en volg een stroom of wandel door de sneeuw met een warme winterjas, handschoenen en een dikke muts.

Bouillon

Bouillon Ardennen

Op zoek naar een streek met tal van wandelwegen en bossen, dan is Bouillon een goede keuze. Het ligt ten Zuidoosten in België en is vanuit Brussel op zo een twee uur met de wagen te bereiken. De trekpleister is het kasteel van Bouillon. Deze werd gebouwd in de 8e eeuw en is nu nog steeds druk bezocht. Je kan er enkele uren in spenderen en je laten onderdompelen door de architectuur, het mooie uitzicht en de shows die opgevoerd worden.

Durbuy

Durbuy Ardennen

Nog een middeleeuwse stad is Durbuy, gelegen in de provincie Luxemburg. Durbuy heeft met 11000 inwoners de kleinste stadskern van België. Maar aangezien het een toeristische trekpleister is zal je niet snel het gevoel hebben alleen te zijn. Het pittoreske centrum is leuk om in rond te wandelen, de belangrijkste bezienswaardigheden zijn hier de dolmen en menhirs die her en der verspreid zijn.

Vakantiehuizen Durbuy

Dinant

Dinant Ardennen

Gelegen aan de Maas en in de provincie Namen vinden we Dinant. Een belangrijke bezienswaardigheid is hier het huis van Adolphe Sax, hij was de uitvinder van de saxofoon. Strek je graag de benen eens, dan kan je de 408 trappen opgaan om de Citadel van Dinant te bezoeken. Toch liever met de lift naar boven? Dat kan ook natuurlijk. Voor de bierliefhebbers is er ook de abdij van Leffe in de buurt, zeker het bezoeken waard.

Bastenaken / Bastogne

Memorial Bastogne

Jaarlijks zien we de wielerwedstrijd Luik-Bastenaken-Luik op tv, maar als je de omgeving in de gaten houdt dan is Bastenaken een mooie omgeving. Een klein dorpje waar ook nog overblijfselen van de oorlog te zien zijn.

Spa

Spa Ardennen

Spa vinden we dan weer in de provincie Luik. Staat zeer bekend voor de kuuroorden waar je volledig tot ontspanning kan komen. Een bezienswaardigheid is het allereerste casino van Europa, de Waux-hall, opgezet in 1770.

Verblijven in de Ardennen?

Vakantiehuizen Ardennen


Reacties

Er werden nog geen reacties gepubliceerd.

Voeg reactie toe